Vertaler Bulgaars Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Bulgaars NederlandsBulgarije – officieel ligt de Republiek Bulgarije in Zuidoost-Europa, op het Balkan-schiereiland. Het grenst in het noorden aan Roemenië en in het westen aan Servië en Macedonië. Het vormt de zuidelijke grens met Griekenland en Turkije. Het oosten van het land wordt begrensd door de Zwarte Zee. Deze kuststaat heeft een oppervlakte van 110.993,6 km2. Meer dan 7 miljoen Bulgaren zijn voornamelijk geconcentreerd in steden. De belangrijkste en grootste is Sofia. Het is een van de oudste steden van Europa met een geschiedenis van enkele duizenden jaren. Sofia is een welvarend industrieel, cultureel en administratief centrum van het land. Er zijn de overblijfselen van opmerkelijke Romeinse gebouwen.

De meest bezochte monumenten zijn de Alexander Nevski-kathedraal, het Nationaal Theater en het Nationaal Museum. De oude stad Plovdiv is, samen met Athene, een van de oudste bewoonde steden van Europa. Dankzij de kust van de Zwarte Zee geniet Bulgarije van jaar tot jaar meer toeristen. Vooral in de zomermaanden is het een populaire bestemming. De bekendste resorts zijn Sunny Beach, Golden Sands, Primorsko en Nessebar. Bulgarije is een van de grootste wijnproducenten en produceert tot 200.000 ton wijn per jaar. Bulgaren zijn ook beroemd met de rozenolie die ze aan hun parfums toevoegen. Het land kwam ook met zijn keuken onder de aandacht van het grote publiek. Niet alleen Balkankaas maar ook de bijzondere smaak van yoghurt is typerend voor Bulgarije. Wist u dat instemmend of oneens knikken in Bulgarije precies de tegenovergestelde betekenis heeft als in ons land? Bulgaars “ja” betekent “nee”.

Bulgaars is een Indo-Europese taal die we classificeren in de zuidelijke tak van Slavische talen. De vertaler van het Nederlands naar het Bulgaars wordt in de zomermaanden vooral door toeristen gebruikt. Velen zullen ook genieten van de mobiele versie, die u altijd en overal kunt gebruiken. Probeer het gewoon en de benodigde vertaling is direct beschikbaar.