Vertaler Chinees Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Chinees NederlandsChina ligt in het oostelijke en centrale deel van het Euraziatische continent, aan de westkust van de Stille Oceaan. Vanwege zijn grootte is het het 4e grootste land ter wereld. Het behoudt echter zijn primaat in termen van bevolking. De Volksrepubliek China is met meer dan 1,3 miljard inwoners het meest bevolkte land ter wereld. Ondanks zijn grootte gebruikt het slechts één tijdzone, de lokale tijd in Peking. Als gevolg hiervan komt de zon in sommige delen van de zon pas rond 10.00 uur op en gaat hij laat in de avond onder. Ter vergelijking: de VS gebruiken 9 tijdzones.

De officiële taal is Chinees en de nationale munteenheid is de yuan. De oppervlakte van het landschap is divers. Er zijn warme vruchtbare laaglanden, woestijnen en oneindig hoge Himalaya. In China vinden we ook de hoogste berg ter wereld, Mount Everest. Het nationale symbool van China is ook de reuzenpanda, die nu alleen nog in centraal China (Sichuan en Tibet) leeft. China is ongetwijfeld beroemd om de Chinese Muur met zijn lengte van meer dan 8800 km. De constructie duurde meer dan 1500 jaar. Duizenden veroordeelden, boeren en arbeiders werkten eraan, die uiteindelijk stierven van uitputting. Hun lijken werden in het gebouw dichtgemetseld. De hoofdstad Peking biedt niet alleen een goede toegang tot de Chinese Muur, maar ook tot gebouwen zoals de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis. Een andere trekpleister voor toeristen is de beroemde Verboden Stad, de voormalige zetel van de Chinese keizers.

Dankzij zijn oppervlakte van 720.000 m2 beschikt het over het grootste paleiscomplex ter wereld. Van de moderne architectuur is het Olympisch Stadion genaamd het Vogelnest een bezoek waard. Met 25 miljoen inwoners is Shanghai de dichtstbevolkte stad van China. Het is een belangrijk commercieel centrum van het land. China heeft de wereld een aantal uitvindingen gegeven zoals: buskruit, kompas, zijde en papier. Tegenwoordig is de Volksrepubliek China de op een na grootste economie ter wereld, na de Verenigde Staten. In Europa komen we steeds vaker Chinese producten tegen. Geen wonder. Het heeft de leiding in de export van goederen en is de op een na grootste importeur van goederen ter wereld.

Chinees blijkt een erg moeilijke taal te zijn vanwege het symbolische lettertype. En het is waar. Ongeveer een vijfde van de wereldbevolking spreekt deze talen en wordt beschouwd als een van de moeilijkste talen ter wereld om te leren. Onze vertaler is ook een uitstekend leerhulpmiddel. Ook behandelt hij een Chinese zin die u naar het Nederlands wilt vertalen. Probeer het gewoon.