Vertaler Deens Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Deens NederlandsDenemarken – officieel het Koninkrijk Denemarken, is een soevereine staat in het noorden van Europa. Het wordt gewassen door de Oostzee en de Noordzee. Het grenst in het zuiden aan Duitsland. Denemarken omvat ook de Faeröer en Groenland. Het Koninkrijk Denemarken is het kleinste Scandinavische land. Niettemin heeft het het oudste bestaande koninkrijk ter wereld met een geschiedenis van meer dan duizend jaar. De Deense vlag Dannebrog (Deense vlag) is de oudste vlag ter wereld. Het werd al in 1219 aangelegd. Het land heeft een oppervlakte van 43.931 km2. De oppervlakte van het landschap is overwegend vlak. Van de totale oppervlakte heeft Denemarken tot 55% bouwland, het hoogste van alle Europese landen. Denemarken is sinds 1973 lid van de Europese Unie, met de Deense kroon in zijn eigen munteenheid. Volgens de laatste volkstelling wonen er bijna 5,4 miljoen mensen in Denemarken.

De officiële taal is Deens. De hoofdstad en grootste stad is Kopenhagen. Het ligt aan de oostkust van het grootste eiland van Denemarken, Seeland, en het symbool is een standbeeld van de kleine zeemeermin. Kopenhagen is een zeer schone, moderne en ecologische stad. En ook dankzij het vervoermiddel nummer één: de fiets. Pittoreske gebouwen, pleinen, vele musea en het Stadhuisplein ademen een sprookjesachtige sfeer. Er is ook de Sontbrug, die Kopenhagen met de Zweedse stad Malmö verbindt. De zestien kilometer lange schitterende spoor-wegverbinding bestaat uit een brug, een eiland en een onderwatertunnel. Kasteel Kronborg is een van deze interessante plekken. Hij staat bekend om het toneelstuk Hamlet van Shakespeare, dat hier plaatsvindt. Een van de bekendste Deense uitvindingen is de populaire LEGO-legpuzzel.

Het werd opgericht in Billund, Denemarken, waar het echte en originele Legoland zich bevindt. De Denen hebben ook het SKYPE-programma voor internettelefonie uitgevonden. Dit Scandinavische land staat regelmatig op de lijst van de gelukkigste en minst corrupte landen ter wereld. Dit wordt niet belemmerd door het feit dat de Denen zeer hoge belastingen betalen. Denemarken was het eerste Europese land dat de slavernij afschafte. Een van de beroemdste persoonlijkheden die we kennen, is ongetwijfeld de verteller Hans Christian Andersen.

Deens is een Germaanse taal. Het lijkt erg op Zweeds of Noors en is daarom niet gemakkelijk te leren. De vertaler Deens-Nederlands is beslist een praktische hulp. Hij behandelt zowel vertalingen als elke andere taal.