Vertaler Finns Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Finns NederlandsFinland is een land in het noordoosten van Europa. Het deelt een grens met Zweden in het westen, Noorwegen ermee in het noorden en Rusland in het oosten. Finland is een kuststaat die grenst aan de Oostzee in het zuidwesten, de Golf van Finland in het zuidoosten en de Botnische Golf in het westen. Met een oppervlakte van 338.424 km2 is het het 7e grootste land van Europa. Het Finse land is overwegend vlak met lage heuvels. Finland staat ook bekend als het land van duizenden meren en eilanden. Het heeft meer dan 190.000 meren en 180.000 eilanden.

Naast de meren wordt het land gedomineerd door uitgestrekte bossen, die ongeveer 69% van het land beslaan. In het noorden van Finland, achter de poolcirkel, is er in de zomer bijna 2 maanden daglicht. Integendeel, in de winter is er een tijd die poolnachten wordt genoemd. Het is een tijd waarin de zon helemaal niet opkomt. Finland is sinds 1995 lid van de Europese Unie en heeft de euro in 1999 ingevoerd. De officiële talen zijn Fins en Zweeds. De geschatte bevolking is 5,5 miljoen mensen.

De hoofdstad Helsinki is geen traditionele metropool. Je vindt er niet veel monumenten of veel hoogbouw. Een bijzonder deel van de stad zijn oases van rust, gevormd door talloze parken. De meest bezochte bestemming in Helsinki is het oudste bewaard gebleven marinefort van Europa – Suomenlina. Het is gelegen op de acht eilanden die een buitenwijk van Helsinki vormen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de hoofdstad zijn ook andere grote steden zoals Tampere, Turku, Oulu, Jyväskalä, Lahti en Kuopio het vermelden waard. Finland staat ook bekend om sauna’s, wodka en domineert ongetwijfeld wintersporten zoals langlaufen of hockey.

Fins is qua taal een Fins-Oegrische taal. Het is een van de talen die moeilijk te leren zijn. Als u besluit het te leren, zal onze vertaler u helpen. Hij vertaalt van het Fins naar het Nederlands net zo goed als naar elke andere taal.