Vertaler Grieks Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Grieks NederlandsGriekenland is een kuststaat op het Balkanschiereiland, in het zuiden van Europa. Het grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië en Bulgarije. De oostelijke buur van Turkije is. Griekenland omringt de Egeïsche, Ionische en Middellandse Zee en heeft een oppervlakte van 131.948 km2. Griekenland heeft ongeveer 2.000 eilanden, voornamelijk gelegen in de Egeïsche Zee. De bekendste zijn Kreta, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Kos, Lesbos, Santorini en nog veel meer. Griekenland is een land van de Europese Unie en gebruikt de euro. Vóór de introductie van de euro in 2002 was de Griekse drachme de oudste valuta ter wereld (2650 jaar). Griekenland heeft bijna 11 miljoen inwoners. De hoofdstad en grootste steden zijn Athene.

De geschiedenis van deze stad overschrijdt 3400 jaar en is een van de oudste steden ter wereld. Het is een weerspiegeling van het oude Griekenland. De bekendste monumenten zijn de Akropolis, de Tempel van Zeus en de Bibliotheek van Hadrianus. Griekenland is de bakermat van de Europese cultuur. Er zijn de meest archeologische musea ter wereld. Het is een land dat de wereld de Olympische Spelen, filosofie en democratie heeft gegeven, maar ook moderne geneeskunde. Woorden als economie, politiek, wiskunde, strategie of aristocratie zijn van Griekse oorsprong. Er is ook een keuken met een gezond dieet met veel olijfolie. Griekenland is een van de grootste producenten van olijven en olijfolie ter wereld. Prachtig weer, heldere zee en kust, prachtige stranden, rijke geschiedenis en een unieke Griekse levensstijl. Dit zijn ook de redenen waarom dit land meer dan 17 miljoen toeristen per jaar trekt.

Grieks is geen gemakkelijk taal. Maar als u ervoor kiest, zal onze vertaler u zeker helpen met uw studie. Hij verzorgt vertalingen van het Grieks naar het Nederlands en elke andere taal. U kunt ook vertrouwen op de tegenovergestelde vertaling. Dankzij de veelzijdigheid kunt u ook vertalingen gebruiken op mobiele apparaten die worden ondersteund door Android of IOS.