Vertaler Haïtiaans Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Haïtiaans NederlandsHaïti is een staat in de Caribische Zee die samen met de Dominicaanse Republiek op het eiland Haïti ligt. Het heeft een oppervlakte van 27.750 km2. Volgens de Human Development Index is het het armste land van Amerika. De bevolking is ongeveer 10,6 miljoen. Het merendeel van de bevolking is van Afrikaanse afkomst. Het wettige betaalmiddel is een Haïtiaanse gourde. Meer dan 80% van de bevolking belijdt het christendom. Omdat het een voormalige Franse kolonie is, is naast Haïtiaans Creools de officiële taal Frans. De hoofdstad en grootste stad is Port-au-Prince. Het is het belangrijkste economische centrum en de zeehaven van het land.

In Haïti is er ook La Citadelle – een monumentaal kasteel van de Haïtiaanse koning en tiran Henri Christoph. Het duurde 15 jaar voordat het kasteel werd gebouwd. Het werd gebouwd door maximaal 20.000 arbeiders en velen van hen stierven. Daarom zijn Haïtianen ervan overtuigd dat het vervloekt is. Het eiland waarop Haïti ligt, staat ook bekend om verwoestende aardbevingen, die vaak de magnitude van 7 op de schaal van Richter overschreden. Het land is nog steeds aan het herstellen van de verwoestende aardbeving die het land in 2010 trof. Als arm land is het voortdurend afhankelijk van hulp van andere landen. De grootste handelspartner van het land is de VS. Meer dan de helft van de import komt uit de VS en meer dan 80% van de export van Haïti gaat daarheen.

Soms moet u een zin in een meer exotische taal vertalen. Vertalingen van Thaise zinnen in het Nederlands zijn zeldzaam, maar je weet nooit wanneer je ze nodig hebt. Daarom ontbreekt de Haïtiaanse taal ook niet in onze vertaler.