Vertaler Hebreeuws Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Hebreeuws NederlandsHebreeuws is de officiële taal van Israël. Deze staat is opgericht in 1948 en bevindt zich in het Midden-Oosten in Zuidwest-Azië. Het grenst in het noorden aan Libanon, in het noordoosten aan Syrië, in het oosten aan Jordanië en in het zuidwesten aan Egypte. De Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook grenzen aan Israël. Het is een gebied dat gedeeltelijk wordt beheerd door de Palestijnse Autoriteit, waar voortdurend oorlogsconflicten ontstaan. Israël heeft een oppervlakte van 20.770 km2.

Er zijn naar schatting 8,8 miljoen Israëli’s, de meesten van hen Joden. De munteenheid is de nieuwe Israëlische sjekel. De hoofdstad is officieel Tel Aviv. Het is het economische en culturele centrum van het land. Jeruzalem wordt ook beschouwd als de hoofdstad en grootste stad. Het is een van de oudste steden ter wereld en wordt door wel drie religies als heilig beschouwd: het christendom, de islam en het jodendom. Elk jaar reizen duizenden toeristen en gelovigen naar de Klaagmuur, een overblijfsel van de voormalige Tempel van Jeruzalem.

Een ander interessant gebouw in Jeruzalem is de Rotskoepel, de Basiliek van het Heilig Graf en de al-Aqsa-moskee. In deze historische stad vinden we ook de Olijfberg. Het is de oudste nog in gebruik zijnde begraafplaats ter wereld. Er zijn hier meer dan 150.000 graven en de begrafenis begon hier meer dan 3.000 jaar geleden. Toerisme is ongetwijfeld een belangrijke economische sector voor Israël. Het landschap biedt historische monumenten en prachtige stranden aan de oevers van de Middellandse Zee en de Rode Zee. De genezende effecten van de Dode Zee zijn ook een integraal onderdeel van Israël. Het is de laagste plaats op het aardoppervlak en is 8,6 keer zouter dan de oceaan.

Modern Hebreeuws is een van de twee officiële talen van Israël, de andere is Arabisch. Klassiek Hebreeuws wordt onder Joden voornamelijk gebruikt bij gebed en studie. U kunt ook zien hoe de Hebreeuwse taal eruitziet dankzij onze vertaler van Hebreeuws naar Nederlands.