Vertaler Indonesisch Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Indonesisch NederlandsIndonesië is een land in Zuidoost-Azië en Oceanië en bestaat uit meer dan 17.500 eilanden. Hiervan zijn meer dan 6000 eilanden bewoond. De grootste en bekendste zijn Java, Sumatra, Kalimantan, Nieuw-Guinea en Celebes. Het heeft een oppervlakte van 1.904.569 km2 en is de grootste eilandstaat ter wereld. Met een bevolking van meer dan 230 miljoen is het het vierde meest bevolkte land ter wereld en ook het land met het grootste aantal mensen die de islam belijden. De hoofdstad Jakarta is een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld. De stad is verspreid over een gebied dat grotendeels wordt gevormd door moerassen in de buurt van de Javazee.

Wetenschappers zeggen dat Jakarta de snelste duikstad ter wereld is, en tegen 2050 zal tot 95% van het oppervlak onder zeeniveau eindigen. Indonesië is een populaire toeristenbestemming. Je vindt er prachtige natuur, wildlife, leert verschillende culturen kennen, monumenten, je ziet ook prachtige stranden. De meest interessante monumenten zijn te vinden op het genoemde eiland Java. Ze zijn ongetwijfeld de grootste boeddhistische tempel ter wereld.

Het eiland Sumatra biedt een bergachtig landschap met vulkanen en prachtige natuur, getuige de Sianok canyon. Bali en de honderden eilanden tussen Komodo en Flores bieden de beste omstandigheden om te duiken. Op de eilanden kun je ontspannen op sprookjesachtige stranden en ook kennis maken met verschillende culturen en volkeren. Het is geen wonder dat de eilanden van Indonesië tot de meest gewilde vakantiebestemmingen behoren.

De vertaler Indonesisch-naar-Nederlands is niet zo’n populaire vertaling. Het mag echter niet ontbreken in onze woordenboekdatabase. Het werkt net zo betrouwbaar als andere compilers. Probeer het gewoon.