Vertaler Katalaans Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Katalaans NederlandsCatalonië is een autonome gemeenschap en historisch territorium in het noordoosten van Spanje. Op 27 oktober 2017 riep het parlement van Catalonië eenzijdig de onafhankelijkheid uit onder de naam Republiek Catalonië. Dit gebied heeft een oppervlakte van 32.108 km2. De oppervlakte van Catalonië is divers. In het noorden strekken de hoge Pyreneeën zich uit en in het zuiden domineren zandstranden. De bevolking wordt geschat op 7,5 miljoen mensen. De Catalaanse hoofdstad Barcelona ligt aan de Middellandse Zeekust. Het is het industriële en commerciële centrum van het land met een rijke cultuur en geschiedenis. Het dominante kenmerk van de stad is de rooms-katholieke basiliek van de Sagrada Familia. De bouw is gestart door de wereldberoemde architect Antoni Gaudí en is nog niet helemaal af. Gaudí liet zijn manuscript in de hele stad achter, een voorbeeld hiervan is Park Güell.

Een ander beroemd park in Barcelona is het Parc de Collserola. Het is het grootste metropolitaanse park ter wereld, zelfs 22 keer groter dan Central Park in New York. Barcelona heeft een aantal musea, waarvan het Pablo Picasso Museum de meest populaire is. In de haven kunnen toeristen onder zeeniveau een zeeaquarium krijgen met een glazen tunnel. Bezoekers kunnen genieten van ontspanning en de zee aan de Costa Brava of Costa Dorada.

Sportliefhebbers weten zeker dat Barcelona ook bekend staat om hun voetbalclub FC Barcelona. Geen wonder, want de spelers spelen in het grootste stadion van Europa – Nou Camp.
Catalaans is een Romaanse taal verwant aan Occitaans, gesproken in het zuiden van Frankrijk. Vertalingen van zinnen uit het Catalaans naar het Nederlands zijn gemakkelijk en onze vertaler kan ze spelenderwijs aan. Als u besluit Catalonië te bezoeken, aarzel dan niet om onze mobiele versie te proberen.