Vertaler Koreaans Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Koreaans NederlandsKorea is een Oost-Aziatisch grondgebied dat is opgedeeld in twee verschillende soevereine staten, Noord-Korea en Zuid-Korea. Het is gelegen op het Koreaanse schiereiland.

De Republiek Korea, of in de volksmond Zuid-Korea, ligt aan de oevers van de Gele Zee en de Zee van Japan. Het landschap heeft een oppervlakte van 100.210 km2. De oppervlakte van het landschap is grotendeels bedekt met bergen en heuvels. Zuid-Korea is een democratische staat met meer dan 51 miljoen inwoners. Het is een van de meest ontwikkelde landen ter wereld. De hoofdstad Seoul heeft meer dan 20 miljoen inwoners en is een van de grootste steden ter wereld. Populaire attracties in de stad zijn onder meer het Koninklijk Paleis en de Soul Tower – de hoogste toren van de stad.

De Democratische Volksrepubliek Korea, in de volksmond Noord-Korea, is een staat in het noorden van het Koreaanse schiereiland. Het grenst in het noorden aan China en Rusland en wordt van Zuid-Korea gescheiden door een gedemilitariseerde zone. Het is de meest onbegaanbare en bewaakte grens ter wereld. De bevolking wordt geschat op 25 miljoen en de hoofdstad heet Pyongyang. Er is een harde dictatuur, armoede en mensenrechtenschendingen in dit land. Noord-Korea staat ook bekend om zijn nucleaire programma en leger, het op drie na grootste ter wereld. Noord-Koreanen hebben geen toegang tot internet. Enkele bevoorrechte mensen hebben toegang tot een intern netwerk dat alleen door de overheid goedgekeurde websites omvat.

Koreaans is de taal die in deze landen de officiële taal is. Interessant is dat Koreaans sommige letters zoals “f” en “v” niet heeft. Het behoort ongetwijfeld tot de moeilijke talen. Een van de hulpmiddelen om het te begrijpen, is ook onze vertaling. Het behandelt vertalingen van het Koreaans naar het Nederlands en andere talen.