Vertaler Kroatisch Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Kroatisch NederlandsKroatië of officieel de Republiek Kroatië is een mediterraan land in Zuidoost-Europa. Het is gelegen op het Balkan-schiereiland, aan de oevers van de Adriatische Zee. Sinds 1991 is het een onafhankelijke staat die grenst aan Slovenië, Servië, Bosnië en Herzegovina, Hongarije en Montenegro. De Republiek Kroatië heeft een oppervlakte van 56.594 km2. Na Griekenland heeft Kroatië de meeste eilanden in de Middellandse Zee. Vanaf het aantal van 1244 is het eiland het grootste eiland Krk. De oppervlakte van het landschap is divers. Als enige land in de omgeving heeft het veel vruchtbare laaglanden en grote bergketens. Kroatië heeft ongeveer 4,3 miljoen inwoners. De hoofdstad en grootste stad is Zagreb. Kroatië is sinds 2013 lid van de Europese Unie.

Het wettige betaalmiddel is de Kroatische kuna. Toerisme is ongetwijfeld een belangrijke bron van inkomsten. Kroatië staat bekend om zijn prachtige stranden en de zee met kristalhelder water. De Kroatische kust kenmerkt zich voornamelijk door rots- en kiezelstranden. Dennenbossen zijn ook dominant. Vakantiegangers zijn vooral op zoek naar gebieden als Split, Dubrovnik, Zadar, Vodice, Sibenik of de Makarska Riviera. Naast toegang tot de zee kan de stad Pula ook bogen op haar geschiedenis. Zo is er een van de drie bewaard gebleven colonnades ter wereld.

Kroatië heeft ook de kleinste stad ter wereld. Die heet Hum, heeft in totaal 18 inwoners en staat vermeld in het Guinness Book of Records. Kroatië heeft ook veel natuur. Er zijn 8 nationale parken. Het bekendste nationale park is de Plitvicemeren. Je vindt er in totaal 140 watervallen en 20 grotten en behoort tot de mooiste natuurlijke creaties van Europa. Ze staan ​​ook bekend om hun onsterfelijke films over Apache-chef Vinnetu.

De vertaling van zinnen uit het Kroatisch naar het Nederlands zou zonder problemen moeten werken. Ook als u de Nederlandse zin naar het Kroatisch wilt vertalen. Het grote voordeel van onze vertaler is dat hij online is, dus je kunt hem bijna overal en altijd gebruiken.