Vertaler Lets Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Lets NederlandsLetland is een onafhankelijke staat in Oost-Europa. Het grenst aan Litouwen, Wit-Rusland, Rusland en Estland. In het westen wordt het landschap gewassen door de Oostzee. Letland is een overwegend vlak land met een dicht netwerk van rivieren en meren. Het heeft een oppervlakte van 64.589 km2 en er wonen bijna 2 miljoen mensen. Het is een van de kleinste van Europa qua bevolking en oppervlakte. Deze Baltische staat is sinds 2004 een stabiel lid van de Europese Unie. In Letland wordt betaald in één Europese munteenheid: de euro. Naast de officiële Letse taal kunt u in het land ook Russisch of Engels spreken. De hoofdstad Riga is tevens de grootste stad van Letland.

Het is een belangrijk cultureel, economisch en historisch centrum van het land. De stad ligt aan de rivier de Daugava en het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het mooiste deel van de stad is ongetwijfeld het historische centrum. Er zijn interessante gebouwen, zeldzame kerken, het historische stadhuis en typische burgerhuizen. Het dominante kenmerk van de stad is de 137 meter hoge toren van de kerk van St.Peter.

Niet alleen de hoofdstad heeft toeristen veel te bieden. Nabij Riga ligt het populaire vakantiegebied Jurmala. Prachtige zandstranden strekken zich uit over 33 kilometer. Het is niet alleen een populaire locatie onder Letten die hier graag hun vrije tijd doorbrengen. Tot de historische monumenten behoren ongetwijfeld het kasteel van Cesis en Turaida uit de 13e eeuw. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Gauja National Park. Letland is bijvoorbeeld ook interessant omdat het het grootste aantal leden van nationale minderheden in de Europese Unie heeft. Russen vormen bijna 30% van de bevolking van het land.

Op onze breedtegraden komen we niet veel vertalingen van het Lets naar het Nederlands tegen. Toch ontbreekt de Letse taal niet in onze woordenboekdatabase. Schrijf gewoon een Nederlandse zin en u kent de tekst vrijwel onmiddellijk in het Lets.