Vertaler Litouws Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Litouws NederlandsLitouwen ligt in het oostelijke deel van Europa. Het is de grootste land van alle drie Baltische landen. Het grenst in het noorden aan Letland, in het zuidoosten aan Wit-Rusland, in het zuidwesten aan Polen en Rusland. Litouwen heeft een oppervlakte van 65.300 km2. De oppervlakte van het landschap is overwegend vlak. Ongeveer 30% van het grondgebied van het land is bedekt met gemengde bossen. Litouwen is lid van de Europese Unie en gebruikt sinds 2015 de eenheidsmunt, de euro.

De bevolking van dit land wordt geschat op ongeveer drie miljoen inwoners. De hoofdstad en grootste stad is Vilnius. Het is de thuisbasis van ongeveer een half miljoen mensen en heeft een rijke geschiedenis. Het oude stadscentrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Vilnius krijgt iedereen zijn zin. Voor liefhebbers van geschiedenis is er het Kathedraalplein, de oude Joodse wijk, het getto, het presidentieel paleis en het observatorium. Reizigers zullen in de ban zijn van de wijk Uzupis.

Rondom het stadje liggen verschillende meren, een rivier stroomt door het stadje en er is best veel groen, waar natuurliefhebbers voor de afwisseling blij mee zullen zijn. Niet ver van de Litouwse stad Šiauliai is de bekendste plaats voor toeristen en pelgrims in Litouwen – de berg Krížov. Het is een symbool van de Litouwse strijd tegen regimes uit het verleden. De duizenden kruisen die elke dag worden toegevoegd, zullen een unieke indruk achterlaten. Er is een museum voor blinden in Kaunas. Het bevindt zich in de kerk van St. Michael de aartsengel, met name in zijn catacomben. Het oudste nationale park van het land is Aukstaitja. Het biedt ongerepte natuur, vele meren en rivieren, allemaal aangevuld met rustieke dorpjes.

Litouws behoort tot de Indo-Europese talen. De vertaler Litouws-Nederlands is voornamelijk gericht op het vertalen van basiszinnen. Het kan natuurlijk ook veeleisende vertalingen aan. Het voordeel is dat u ook vertalingen kunt gebruiken op mobiele apparaten die worden ondersteund door Android of IOS.