Vertaler Noors Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Noors NederlandsIn het noorden van Europa ligt Noorwegen, officieel Koninkrijk Noorwegen, die gelegen is in het westelijke deel van het Scandinavische schiereiland. De buurlanden zijn Finland en Rusland in het noordoosten, en het heeft de langste grens met Zweden in het oosten. Met een oppervlakte van 385.252 km2 is het het achtste grootste land van Europa. Met een bevolking van ongeveer 5 miljoen behoort het echter tot de kleinere staten. De officiële talen zijn Noors en Lapse. De officiële munteenheid is de Noorse kroon. De meerderheid van de bevolking belijdt de Lutherse Kerk.

Noorwegen is een overwegend bergachtig land. In het noorden overheersen uitgestrekte delen van de toendra en in het zuiden naaldbossen. Noorwegen heeft de langste en meest grillige kustlijn van Europa. Hiervoor zijn ook de wereldberoemde fjorden verantwoordelijk. De hoofdstad Oslo kan bogen op meer dan duizend jaar geschiedenis. Hier wonen meer dan 640.000 mensen. Het beschikt over moderne architectuur en perfecte netheid. Vanaf de bezienswaardigheden is het de moeite waard om het Koninklijk Paleis en het kasteel en fort van Akershus te zien. Dankzij de hoge levensstandaard behoort Noorwegen tot de landen met de beste levensomstandigheden.

Meer dan 37% van de Noren heeft een universitair diploma en is daarmee het best opgeleide land ter wereld. Het is ook interessant om op te merken dat tot 99% van de elektriciteit in Noorwegen wordt opgewekt door waterkracht. De grote trots van dit Scandinavische land is ongetwijfeld het bekende natuurverschijnsel aurora borealis. Noors behoort tot de Noord-Germaanse talen. Het is een erg interessante maar erg moeilijke taal om te leren. Het Noors van vandaag wordt beïnvloed door het Deens.

Het is bekend dat Noren de Deense taal en het gesproken Zweeds zonder grote problemen begrijpen. Als je geïnteresseerd bent in het Noors, probeer dan ons woordenboek. Onze zinsvertaler is ontworpen om zinsvertalingen van het Noors naar het Nederlands te verwerken. Hij kan ook de tegenovergestelde vertaling aan. Laat de officiële vertalingen echter voor de zekerheid over aan een expert.