Vertaler Oekraïens Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Oekraïens NederlandsOekraïne ligt in het oostelijke deel van Europa. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie werd het in 1991 opgericht. Na Rusland is het de op een na grootste staat van Europa. Het gebied is 603.628 km2 groot. Oekraïne is omringd door 7 staten: Rusland, Belarus, Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië. In het zuiden wordt het gewassen door de Zwarte Zee en de Azovzee. Onder hen is het Krim-schiereiland, dat in maart 2014 door de Russische Federatie werd geannexeerd, inclusief de stad Sebastopol.

De bevolking van Oekraïne bedraagt ​​44 miljoen. De meerderheid van de bevolking is Oekraïens, maar Russen hebben een aanzienlijk aandeel van ongeveer 17%. Het economische en culturele centrum van het land is de hoofdstad Kiev. Het heeft bijna 3 miljoen inwoners. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in het stadscentrum. Een van de bekendste is de kerk van St. Sophia, die dateert uit de 11e eeuw. Een populair monument is de Kiev-Pechersk Lavra. Het is een historisch klooster dat jaarlijks door miljoenen toeristen en pelgrims wordt bezocht. Naast kerken is het de moeite waard om de Gouden Poort of het barokke paleis te zien.

Naast de bezienswaardigheden kunnen toeristen ontspannen in de parken, die er in Kiev erg talrijk zijn. Oekraïne staat ook bekend om de tragedie in Tsjernobyl. In 1986 werd de stad het toneel van de grootste nucleaire ramp in de menselijke geschiedenis. Je kunt een dagtrip vanuit Kiev naar deze plek betalen, of je kunt het Tsjernobyl Museum bezoeken, dat ook in de hoofdstad te vinden is.

Oekraïens is een Oost-Slavische taal die ook ontbreekt in onze woordenboekdatabase. De Oekraïense taal wordt sterk beïnvloed door het Pools en Russisch. Maar zelfs vertalen naar het Nederlands is voor onze vertaler geen probleem. Het werkt ook betrouwbaar met omgekeerde vertaling. Voer een Oekraïens woord of een Oekraïense zin in en u krijgt snel d e vereiste vertaling.