Vertaler Portugees Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Portugees NederlandsPortugal ligt in het midden van zuidewest Europa op Pyreneese eiland. Portugeese republiek is de meest westelijke land van Europa. De enige buur van deze land is Spanje. Van de west- en zuidkant is ie omringd door oceaan. Enige buurland van Portugal is Spanje. Van de westkant en zuidkant is die met Atlantische oceaan omringd. Klimaat in Portugal is subtropisch. Het noordelijke deel van het land is natter en meer bebost, terwijl het zuidelijke deel warm en droog is. Het noorden van het land is overwegend bergachtig en de zuidelijke gebieden zijn licht golvend tot vlak.

Portugal omvat ook de archipel van Madeira en de Azoren. Het hoogste punt is Pico op de Azoren, dat zich 2320 meter boven zee level vindt. Op het vasteland is het hoogste punt de Estrela-heuvel (1991 meter) in de Sierra da Estrela. In dit land wonen ongeveer 10,5 miljoen mensen met een oppervlakte van 92.212 km2. Het is sinds 1986 lid van de Europese Unie met de euro, die in 2002 vervangen werd door de Portugese escudo. De officiële taal is Portugees. Portugal is een populaire toeristenbestemming. Het is een van de twintig meest bezochte landen ter wereld. De meeste toeristen komen naar Portugal voor de zon en de stranden, maar ook ecotoerisme, cultuurtoerisme en zeecruises komen naar voren. De hoofdstad en grootste stad is Lissabon, dat ongeveer 500.000 inwoners heeft. Het maakt deel uit van een grootstedelijk gebied met ongeveer 2,7 miljoen inwoners. Lissabon staat niet alleen bekend om zijn drukke leven, maar ook om zijn vele historische monumenten.

Het dominante kenmerk van de stad is de witte koepel van de Grote Kathedraal. De op een na grootste stad van Portugal is Porto. Het adjectief romantisch en wordt ook wel een paradijs voor wijnliefhebbers genoemd.Portugees is een van de Romaanse talen die wereldwijd door ongeveer 235 miljoen mensen wordt gesproken. Daarom mag het ook niet ontbreken op onze zinsvertaler. Vertalingen van het Portugees naar het Nederlands werken betrouwbaar en u ziet al snel de tegenovergestelde vertaling. Onze mobiele versie zal zeker van pas komen op de weg, dus aarzel niet om hem te gebruiken.