Vertaler Romeens Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Romeens NederlandsRoemenië ligt in Zuidoost-Europa, in het noordelijke deel van het Balkan-schiereiland. Het grenst aan Oekraïne, Moldavië, Bulgarije, Hongarije en Servië. De oostkust wordt gewassen door de Zwarte Zee. Roemenië is sinds 2007 lid van de Europese Unie. In winkels betaal je in leu. Roemenië heeft een oppervlakte van 238.397 km2. De oppervlakte van het landschap is overwegend bergachtig. Het midden van het land wordt gedomineerd door de Karpaten, die op de hoogste posities meer dan 2000 m overschrijden.

De bevolking wordt geschat op 20 miljoen. Rondom de hoofdstad en grootste stad Boekarest wonen meer dan 2 miljoen mensen. Het heeft toeristen zeker iets te bieden. Het Parlementspaleis, de kerk van Stavropoleos en het openluchtmuseum van Dimitrie Gusti zijn slechts een fractie van de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn in de hoofdstad. Over het algemeen is Roemenië een van de landen met een rijke geschiedenis. Toeristen kunnen vele historische monumenten bewonderen, vooral verbazingwekkende kastelen en kastelen. Bran’s beroemdste kasteel zou de zetel zijn van graaf Dracula en is een van de meest bezochte spookplaatsen ter wereld.

Naast Bran Castle krijgen toeristen ook Hunedoara Castle, dat een van de mooiste is. Roemenen beschikken over unieke natuurlijke hulpbronnen. Hier vind je ongerepte plekken, bergmeren, mysterieuze grotten, dichte bossen en fascinerende vergezichten. Bucegi National Park, Bigar Waterfall en Vidraru Dam zijn enkele van de plaatsen die een bezoek waard zijn. De Transfagarasan-bergpas biedt een fantastisch uitzicht op de Roemeense bergen.

Roemeens is een Romaanse taal. Vertaling uit het Roemeens naar het Nederlands is niet moeilijk. Het enige dat u hoeft te doen, is de vereiste Roemeense term of zin in het vrije veld invoeren en op de vertaalknop drukken. Voor onze vertaler is er geen probleem of de omgekeerde vertaling van Nederlands naar Roemeens.