Vertaler Russisch Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Russisch NederlandsWe zullen Russisch vooral ontmoeten in Oost-Europa en Azië. Het is de moedertaal van meer dan 167 miljoen mensen. Het is een officiële taal in bijvoorbeeld Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan en Kirgizië.

Rusland, of zelfs een land met onbegrensde mogelijkheden, is verspreid over twee continenten. Het omvat een aanzienlijk deel van Oost-Europa en bijna heel Noord-Azië. Met een oppervlakte van 17.100.000 km2 is het het grootste land ter wereld. Stel je voor dat het zelfs nog groter is dan de planeet Pluto. De Russische Federatie grenst in totaal aan 16 landen en 14 over land. Amerika ligt bijvoorbeeld maar vier kilometer van Rusland. Rusland is het enige land ter wereld waarvan de kust door wel 13 zeeën wordt gewassen. Met 146,8 miljoen inwoners is het het negende meest bevolkte land ter wereld. Het grondgebied is verdeeld in 84 autonome eenheden, waarvan 22 republieken. Rusland is het enige land ter wereld met negen opeenvolgende tijdzones.

De meerderheid van de bevolking belijdt de orthodoxe kerk en de munteenheid is de Russische roebel. De Russische economie is een van de tien grootste economieën ter wereld. Het heeft de grootste reserves aan natuurlijke hulpbronnen van alle landen ter wereld. Vanuit energetisch oogpunt is Rusland een zelfvoorzienende staat. Rusland heeft het diepste en oudste meer ter wereld – het Baikalmeer. De Kaspische Zee is wederom het grootste meer ter wereld. De Russische Federatie is een staat met een relatief koud klimaat. Wintertemperaturen zijn ver onder het vriespunt. Dit wordt ook beïnvloed door het feit dat tot 77% van Rusland Siberië is. Misschien worden de Russen daarom gekenmerkt door een hoog alcoholgebruik. De hoofdstad Moskou is een belangrijk economisch, historisch en cultureel centrum van evenementen in Rusland. Het Kremlin, het Rode Plein en de Basiliuskathedraal zijn slechts een fractie van de bezienswaardigheden die Moskou te bieden heeft.

Russisch is de meest voorkomende Slavische taal. Het wordt steeds meer gewild en mag daarom bij onze vertaler niet ontbreken. Vertalingen van het Russisch naar het Nederlands werken probleemloos, ook al gebruikt het Russisch cyrillisch. Dankzij de veelzijdigheid kunt u ook vertalingen gebruiken op mobiele apparaten die worden ondersteund door Android of IOS.