Servië is een geheel door land omgeven land in het midden van het Balkan-schiereiland. De Republiek Servië is een jonge staat die in 2006 werd opgericht na het uiteenvallen van Servië en Montenegro. De regio Kosovo in het zuiden van Servië riep op 17 februari 2008 de onafhankelijkheid uit zonder de toestemming van Belgrado, wat leidde tot een golf van conflicten. Servië erkent zijn onafhankelijkheid niet en beschouwt het grondgebied als een provincie van Servië. De Republiek Servië heeft een oppervlakte van 88.361 km2 en is een van de kleinere Europese staten. Buurlanden van Servië zijn Roemenië, Bulgarije, Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Hongarije.
Het noorden van het land wordt gedomineerd door laaglanden en het zuiden van het land is voor de verandering weer bergachtig. Er wonen meer dan 7 miljoen mensen. Het wettige betaalmiddel van Servië is de Servische dinar en de meerderheid van de bevolking belijdt de orthodoxe kerk. Servië heeft een aantal historische monumenten. Hier vind je oude kastelen en forten, kloosters en moderne steden. De hoofdstad Belgrado heeft ongeveer 1,75 miljoen inwoners. Het is een van de oudste steden van Europa. Ondanks zijn trieste verleden, toen het tot 40 keer werd verwoest, kan het bogen op prachtige plekken. Het Kalemegdan-fort in Belgrado is een van de zeldzaamste monumenten in het land. Het park met dezelfde naam herbergt de kathedraal van St. Sava. Het is de grootste orthodoxe kerk op de Balkan en een van de grootste ter wereld.
Er zijn ook veel musea in Belgrado. Vermeldenswaard is het museum van een van de meest gerespecteerde uitvinders – Nikola Tesla. The Devil’s City is een van de beschermde nationale monumenten van Servië. Het is een interessante rotsformatie en volgens de lokale bevolking verstopt Satan zich hier. De Uvac-rivier moet ook worden verhoogd van de natuurlijke schoonheden. De kloof heeft de vorm van een opgerolde slang, wat een prachtig contrast vormt met de omringende natuur. Last but not least kunnen we de Serviërs benijden van tennisgoochelaar Novak Djokovic.
Servisch behoort tot de Slavische talen. De zinsvertaler Servisch-Nederlands werkt probleemloos en er mogen zich geen complicaties voordoen. Het is ook met de tegenovergestelde vertaling. Het voordeel is dat u ook vertalingen kunt gebruiken op mobiele apparaten die worden ondersteund door Android of IOS.