Vertaler Sloveens Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Sloveens NederlandsSlovenië is een Midden-Europese en mediterrane staat, die werd opgericht na het uiteenvallen van Joegoslavië in 1991. Het grenst in het westen aan Italië en in het noorden aan het land met Oostenrijk. Het creëert een zuid oostelijke en zuidelijke grens met Kroatië en het noordoosten heeft Slovenië gemeen met Hongarije. Slovenië heeft een oppervlakte van 20.273 km2 en is een van de kleinste landen van de Europese Unie. De officiële taal in Slovenië is Sloveens. De Sloveense tolar is sinds januari 2007 vervangen door de euro.

De Republiek Slovenië is een bergachtig landschap met typische alpiene bergen in het noorden. In de July Alpen is de hoogste piek Triglav, die een hoogte van 2.864 m bereikt. Meer dan de helft van het grondgebied van het land is bedekt met bossen en is, samen met Zweden en Finland, een van de meest beboste landen van Europa. Dit land is ook een van de rijkste waterlanden van Europa. We kunnen jaloers zijn op meer dan 10.000 grotten. Een van de meest bekende – Postojna heeft donkere tunnels van meer dan 20 kilometer lang. De Sloveense bevolking wordt geschat op 2 miljoen en de meesten wonen in steden.

De hoofdstad en grootste stad van Slovenië is Ljubljana. Het dominante kenmerk van de stad is het kasteel van Ljubljana. Slovenië is in elk seizoen een perfecte plek voor rust en recreatie in de natuur. In de winter kunt u in de resorts skiën en andere wintersporten beoefenen. Slovenen kunnen ook bogen op de grootste skischans ter wereld. Er zijn ook veel wandelpaden. In de zomermaanden zijn watersporten op rivieren, meren en de zee populair. Hoewel het Sloveense deel van de Adriatische kust kort is (minder dan 50 km), maar rijk en interessant. U kunt ook ontspannen in de slimme welnesscentra.

De Sloveense taal ontbreekt ook niet op onze zinsvertaler. Schrijf gewoon een Sloveense zin en u krijgt direct een vertaling in het Nederlands. Vertalingen werken probleemloos.

Dankzij de veelzijdigheid kunt u ook vertalingen gebruiken op mobiele apparaten die worden ondersteund door Android of IOS.