Vertaler Slowaaks Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Slowaaks NederlandsSlowaakse republiek is een binnenland, die bestaat vannaf 1993 na de desintegratie van Tsjechoslowakei. Op de map kan je hem in de hart van Europa vinden. In het noorden is die grenzend aan Polen, in westen met Tsjechië en in het zuidwesten is die grenzend met Oostenrijk. Oosten van Slowekei is grenzend met Ukrainë, en de langste grenz in het zuiden met Hongarije. Slowakei breidt zich uit op de 49 036 km2 met ongeveer 5,4 moljoen mensen. Het noorden en het midden van het land is meestal bergachtig, in het zuiden is het meer een lage land. In het alemeen is de land bijna overal een beetje bergachtig. Slowakei is vanaf t jaar 2004 een stabiele land van Europese Unie. In 2009 heeft Euro de Slowaakse kroon verplaatst. Officielë taal is slowaaks, maar in het zuiden van Slowakei kom je vaak Hongaarse taal tegen. De hoofstad is Bratislava, wat ook de grootste stad is, met bijna half miljoen mensen. Naast de drukke leven in Bratislava kom je hier ook veel monumenten tegen, zoals bvb ne Bratislava kasteel. Als je van natuur houdt, je kan naar park Janka krala gaan.

Dat is de oudste openbare park in het midden van Europa. Slowakei hoort in het algemeen naar de landen van uitgebreide natuursoorten. Je kom ze niet alleenmaar bij toereistische punten tegen, zoals bij Hoge en Lage Tatra’s. Je kom ze in bijna alle regionen tegen. Slowakei heft ook geweldige kastelen, slotten, grotten en minerale bronnen. Bijvoorbeeld Spiš castle, met zijn oppervlakte hoort bij de 10 grootste kastelen ter wereld. In afgelopen jaren is deze landje beroemd geworden door een fietser Peter Sagan.

Slowaaks hoort tot een groep van west-slavische talen en hoort tot een van de meest ingewikkelde taal ter wereld.Onze vertaler is zo Onze vertaler is zo ingesteld om ook de moeilijkste zinnen goed te kunnen vertalen.