Vertaler Somalisch Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Somalisch NederlandsSomalië ligt in het oostelijke deel van Afrika. Het grondgebied van het land was jarenlang een Britse en Italiaanse kolonie. Pas in 1960 werd het volledig onafhankelijk. Het is gelegen op het Somalische schiereiland, ook wel bekend als de Hoorn van Afrika. Het grenst aan Ethiopië, Kenia en Djibouti. Het land wordt in het oosten omgeven door de Indische Oceaan en in het noorden door de Golf van Aden. De Somalische staat bestaat momenteel alleen formeel, het land heeft geen erkende regering.

Dit komt door de burgeroorlog die sinds 1991 in Somalië aanhoudt. Somalië heeft een oppervlakte van 637.657 km2. De oppervlakte van het land is grotendeels vlak, in het noorden zijn bergen. De hoogste top van Šimbiris bereikt een hoogte van 2416 m. Somalië is een woestijnland, slechts 2% van het land kan worden gebruikt voor landbouw. Dankzij deze factor lijden veel mensen in Somalië door hongersnood. Er zijn ook grote problemen met drinkwater. De populatie is moeilijk in te schatten. Het aantal is ongeveer 10 miljoen. De hoofdstad en grootste stad is Mogadishu. Het is momenteel een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Het land wordt geplaagd door een enorm misdaadcijfer, een van de grootste ter wereld.

Er is een groot aantal diefstallen, gewelddadige aanslagen, terrorisme, ontvoeringen en moorden. Somalië heeft ook een aantal piraten. Ze komen voor aan de Somalische kust en worden elk jaar door meerdere schepen aangevallen. Somalië is een van de armste landen ter wereld. Meer dan 80% van de bevolking is analfabeet. Een ander groot probleem is het gebrek aan gezondheidszorg. Mede hierdoor is de gemiddelde levensverwachting slechts 49 jaar. Burgeroorlog, gebrek aan drinkwater en hoge criminaliteit zijn factoren waarvoor het momenteel niet wordt aanbevolen om naar het land te reizen.

Somalisch is een taal die we in Nederland maar zelden tegenkomen. Mocht u het tegenkomen, dan kunt u gemakkelijk gebruik maken van onze vertaler. Somalisch is een van de vele talen waarvan u de vertalingen in het Nederlands kunt gebruiken op onze vertaler.