Vertaler Spaans Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Spaans NederlandsSpaans is de op een na meest gebruikte taal ter wereld. Tegenwoordig gebruiken ongeveer 500 miljoen mensen het als hun moedertaal. We zullen hem ontmoeten in Europa, in Latijns-Amerika, Afrika en op enkele eilanden in Azië.

In het zuidwesten van Europa, op het Iberisch schiereiland, ligt het Koninkrijk Spanje. Deze kuststaat is met een oppervlakte van 505.990 km2 na Frankrijk het grootste land van de Europese Unie. De buurlanden zijn Frankrijk, Andorra, Portugal en Gibraltar. Spanje wordt gewassen door de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Spanje omvat ook de Balearen in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. De bevolking is ongeveer 46,5 miljoen. Het midden van het land is overwegend bergachtig. De laaglanden overheersen vooral in het westen van het land. In het hart van Spanje ligt de hoofdstad Madrid met meer dan 3 miljoen inwoners.

Het behoort tot de Europese steden met het hoogste aantal bomen en groengebieden per hoofd van de bevolking. Naast moderne infrastructuur heeft de stad ook haar historische karakter behouden. De bekendste monumenten zijn het Koninklijk Paleis, het Koninklijk Theater, het Buen Retiro Park uit 1631 en het gebouw van de Nationale Bibliotheek uit de 19e eeuw. Het Koninklijk Paleis in Madrid is de officiële residentie van de koninklijke familie. De architectuur is geïnspireerd op schetsen voor de bouw van het Louvre in Parijs. Madrid is ook de thuisbasis van de beroemdste en rijkste voetbalclub ter wereld: Real Madrid. Spanje staat niet alleen bekend om het genoemde voetbal, maar ook om dansen (tango, flamengo), stierenvechten of cuisine (paella). Het is vooral in de zomermaanden een populaire toeristenbestemming. Misschien omdat er de meeste bars in Europa zijn.

Spaans is een taal die zeker de moeite waard is om te leren. Onze vertaler van het Spaans naar het Nederlands is ook een goede hulp. Het bevat een brede woordenschat van deze zuidelijke taal, die u een kwaliteitsvertaling van zinnen en zinnen garandeert. Ook onderweg komt onze mobiele versie goed van pas.