Vertaler Turks Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Turks NederlandsTurkije is een Euraziatisch land verspreid over Klein-Azië en delen van de Balkan. Het wordt gewassen door vier zeeën en wordt begrensd door verschillende landen. In het Europese deel grenst het gemeenschappelijke grenzen met Bulgarije en Griekenland, en in het Aziatische deel grenst het aan Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië.

Het heeft een oppervlakte van 783.356 km2 en is een overwegend bergachtig landschap. De officiële taal is Turks en de valuta is Turkse Lira. De bevolking wordt geschat op bijna 80 miljoen. Turks grondgebied is een van de oudste permanent bewoonde regio’s ter wereld. De hoofdstad Ankara heeft ongeveer 5 miljoen inwoners. De grootste stad Istanbul is echter veel bekender. Het is een enorme metropool met 14 miljoen inwoners, waar je vanalles vindt. Markten, moskeeën, historische monumenten, sfeer, lekker eten, maar ook de oversteek van de Bosporus van Europa naar Azië. Istanbul is de enige stad in de wereld die zich over twee continenten uitstrekt. Hier komt ook de beroemde Turkse hamam vandaan.

Turken hebben over het algemeen een grote historische en natuurlijke rijkdom. Efeze is de tweede meest bezochte stad na Istanbul met meer dan 4.000 jaar geschiedenis. Turkije is een populaire toeristenbestemming. Met zijn 320 zonnige dagen per jaar of de langste stranden ter wereld is het een geweldige plek voor vakantiegangers. En ook dankzij gastronomie. Voedingsmiddelen zoals kebab, baklava, Turks fruit en Turkse koffie komen uit Turkije. En wist je dat Turken meer thee drinken dan Engelsen? Als u besluit Turkije te bezoeken, kunt u naast Turks ook Engels, Duits of Russisch spreken.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat Turks en Arabisch vergelijkbare talen zijn. Het tegenovergestelde is waar. In het verleden hadden ze een gemeenschappelijk Arabisch schrift, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Turken en Arabieren hebben alleen de religie van de islam gemeen. Vertalingen van zinnen uit het Turks naar het Nederlands werken betrouwbaar. Typ gewoon een Turkse zin op onze vertaler en u ontvangt onmiddellijk de vereiste vertaling. Vertalingen werken natuurlijk andersom.