Vertaler Zweeds Nederlands

Vertaalde tekst

Vertaler Zweeds NederlandsZweden of officieel het Koninkrijk Zweden ligt in het noorden van Europa. Zweden beslaat Scandinavische schiereiland en heeft een oppervlakte van 450.295 km2. Het heeft aangrenzende grenzen met Noorwegen en Finland. In het zuiden is het verbonden met Denemarken door de Sontbrug, die over de Straat Soenda loopt. Zweden is een kuststaat die sinds 1995 lid is van de Europese Unie. De oostkust wordt gewassen door de Botnische Golf en in het zuiden door de Oostzee. Het oostelijke en zuidelijke deel van het land is grotendeels vlak.

De Scandinavische heuvels strekken zich uit naar het westen, langs de grens met Noorwegen. Een groot deel van het Zweedse grondgebied is bedekt met dichte bossen. Net als Finland heeft Zweden een groot aantal meren. Het zijn er meer dan 95.000. Het grootste meer Vänern is zelfs het grootste drinkwaterreservoir van de Europese Unie. De totale bevolking van dit land is tien miljoen. Zweden heeft een lage bevolkingsdichtheid van slechts 21 inwoners per vierkante kilometer. Tot 85% van de bevolking woont in stedelijke gebieden. De officiële taal is Zweeds en de munteenheid is de Zweedse kroon. De hoofdstad van dit land is Stockholm, bijgenaamd het “Venetië van het noorden”. Dit komt door de ligging, want het ligt niet alleen op het land, maar op meerdere eilanden ook aan het water. Het is een belangrijk industrieel en commercieel centrum van het land. Het is de thuisbasis van de koninklijke familie en een belangrijke haven. Ook vind je hier veel historische monumenten. Het land met drie kronen heeft een zeer hoog ontwikkelde economie.

Grote Zweedse bedrijven zijn bijvoorbeeld Electrolux, IKEA, H&M, Oriflame en Volvo. Van Zweden is bekend dat ze van de natuur houden en er goed voor zorgen. Ze recyclen tot 99% van hun afval. Ze houden van buitenactiviteiten en hechten veel waarde aan een gezonde levensstijl. Geen wonder. De natuur is echt onmiskenbaar in Zweden. In de winter komen skiën, langlaufen en schaatsen op de voorgrond. Integendeel, in de zomer wandelen, fietsen en vissen. Een belangrijke en populaire sport is hockey, waarin ze de wereld domineren.

Zweeds is een Germaanse taal die lijkt op Deens en Noors. Omdat het een moeilijke taal is, kan vertaling problematisch zijn. U kunt echter vertrouwen op onze vertaler Zweeds naar Nederlands. Het werkt ook betrouwbaar met omgekeerde vertaling.